NASLOVNICA
Skijalište Civetta jedno je od manjih skijališta u sustavu Dolomiti Superskija, no zbog blizine, te zgodne pozicije moglo bi biti vrlo zanimljivo hrvatskim ljubiteljima skijanja i bordanja. Smješteno nedaleko Belluna, skijalište se smjestilo iznad mjesta ZoldoPalafavera i Selva di Cadore s jedne strane, te poznatijeg i ljepšeg Alleghea s druge strane. Ova imena nose i 4 skijališta koja spojena u cjelinu tvore Civettu - skijalište koje je ime dobilo prema impozantnom vrhu M. Civetta, čija se stijena dolomitskog "štiha" strmoglavo izdiže iznad skijaških staza do čak 3218 m. Nasuprot njoj, s druge strane iznad Zolda izdiže se 3168 m visok M. Pelmo, koji za sunčana vremena tvori scenografiju u kojoj se doista može uživati bez daha.
Sa 1000 m/nv, na koliko je smješten Alleghe, te nešto viših ostalih naselja (1300 - 1500 m/nv), na skijalište će vas prevesti splet žičara koji uključuje 3 gondole (dvije sa strane Alleghea, druga iz Zolda), 10 sjedežnica te 9 vučnica koje ponekad nećete moći izbjeći. Na žalost, dio skijališta još uvijek posjeduje sjedežnice starijeg datuma, dok su na dijelu iznad Alleghea sjedežnice uglavnom obnovljene i moderne.
Konfiguracija staza, ukupne duljine 68 km, ovdje će zadovoljiti svakoga, jer ima dovoljno raznolikih staza za sve. Kao i na ostalim skijalištima u ovom dijelu nezaobilazan je veliki udio plavih staza. One ovdje nisu jako položene te možda i nisu najzgodnije za apsolutne početnike, no oni koji već rade pokoji zavoj ovdje će sasvim sigurno "guštati" jer je skoro pa cijelo skijalište moguće obići spajanjem plavih staza. Za one želje strmina tu je i ponešto crnih staza, no ni one nisu velikog nagiba. I na ovom skijalištu primjetno je da su kriteriji za obilježavanje staza nešto blaži, pa ćete se tako možda iznenaditi kad uvidite da se zapravo vozite po crnoj ili crvenoj stazi.
Kao što to i priliči jednom "Dolomitskom" skijalištu i ovdje su staze odlično uređene, a ukoliko iskombinirate nekoliko staza u jednom potezu moći ćete savladati i 1100 m nadmorske visine. Većina staza dosta je dugačka, a posebno lijepe su crvene staze u dijelu Selva di Cadorea (21), Alleghea (13 i 7), te crne i crvene staze u Zoldu (36, 37, 38 i 39). Također, za ljubitelje lokalnih znamenitosi, spomenimo i to da su dijelovi Civette dio poznate ture "1. svjetskog rata" (Giro della Grande Guerra). Izgubiti se možete teško jer su sve staze te žičare obilježene brojem i imenom, putokazi na stazi su česti i vrlo jasni, s posebno obilježenim mjestima u dnu skijališta, a ski mapa prilagođena džepnoj veličini odražava realno stanje stvari i dovoljno je precizna.

Za one najmlađe uređeni su posebni parkovi i zabavni sadržaji, posebne sporije sjedežnice te pokretne trake, koje se najčešće dodatno plaćaju. Uređena je i ski cross staza za one željne malo adrenalina, a na dječjoj stazi iznad Alleghea ponekad budu postavljeni i "kolci", pa se djeca mogu zabavljati i utrkivanjem. 
IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija