NASLOVNICA

Ski regija Dachstein West smjestila se na granici austrijskih pokrajina Salzburg i Oberösterreich. Skijaški kompleks pod nazivom Skiregion Dachstein West smjestio se na četiri brda pored nekoliko većih mjesta, prema kojima su nazvana skijališta koja tvore kompleks.

Najveće mjesto svakako je Gosau, a pored njega tu su još i Russbach i Annaberg. Skijalište počinje na 78m/nv pa sve do 2100 m/nv nije pretjerano visoko ali je se pruža prekrasan pogled na Dachstein glečer koji zapravo i ne pripada tom skijalištu.

Skijalište ima 60 km povezanih staza a cijela regija ima ukupno nešto manje od 140 km staza kada se uključe još i manja skijališta u blizini Katrin - Bad Ischl, Krippenstein - Obertraun, St. Martin, Lungötz, Postalm, Feuerkogel - Ebensee i Karkogel - Abtenau.

Ovo je skijalište idealno za odmor sa djecom jer ima dosta poligona za djecu i položenijih staza. Svega 3 staze su deklarirane kao crne no i one su široke i pregledne bez oštrih prelomnica. Plavih ima 5 od čega je samo jedna staza a ostalo su dječji poligoni. Pretežno su to crvene staze koje nisu toliko zahtjevne i mogu se proći sa najosnovnijim skijaškim znanjem. Skijalište ima 4 kabinske žičare, 8 sjedežnica, 3 sidra i 3 tanjurića.

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija