NASLOVNICA

Slikovito skijalište, koje zajedno s Pra Loupom čini najveći skijaški sustav u francuskim južnim Alpama. Zbog svog položaja i klimatskih uvjeta pruža iznimno dobre snježne uvjete.
Moderne žičare i bogata dodatna ponuda u mjestu te drvena arhitektura nude jedinstven doživljaj. Val d'Allos također je dio Famille Plus i spada u skijališta koja su pogodna za obitelji.


Val d’Allos je najveće skijalište u južnim alpama u skijaškom području L’Espace Lumiere, te se nalazi  na samom jugu Francuske i udaljen je od Nice samo 140 km.
Zbog spoja mediteranske i alpske klime koja je karakteristična za ovo područje omogučava velik broj sunčanih dana ali i obilne padaline.
Skijalište je još posebno po tome što se nalazi u prekrasnom nacionalnom parku Verdon.
Mjesto je podijeljeno na 3 dijela odnosno 3 naselja: D’Allos 1400,D’Allos 1500 i D’Allos 1800,koja su međusobno povezana besplatnim skijaškim autobusom.
Skijalište Val D’Allos ima 180 km staza (93 km crnih, 66 km crvenih i 21 km plavih) i 51 ski-lift (32 vučnice, 13 sedežnica, 3 gondole i 3 kabinske žice.
Staze su raznolike, za svakog ponešto od početnika do profesionalaca, brže i sporije, kroz čistinu ili šume.Za one koji vole malo ekstremnije skijanje, skijalište ima jedan od najbolje uređenih snow parkova u Francuskoj (halfpipe, boardercross zona, railovi, kickeri…).


 

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija