NASLOVNICA
SKI CENTAR U SRCU JULIJSKIH ALPI

U Nacionalnom parku Triglav, smješten je Vogel, prelijepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište.
Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenskih jezera, Bohinjskog jezera. 
Prostire se na visinama od 1.535 - 1.800 mnv.


Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi nas pravo na parking odakle kreće velika gondola koja ima kapacitet do 80 ljudi, te vožnja gondolom traje 4 minuta i za to vrijeme prolazi visinsku razliku od 956m.
Izlazna stanica gondole je na 1.537 m/nv, gdje je početak skijališta.
Sa tog mjesta puca prekrasan pogled na cijelu regiju Nacionalnog parka i najviši vrh Slovenije Triglav, visok 2.864 m.


Na samom skijalištu nalazi se hotel Vogel (smješten na 1.535 mnv, pored izlazne stanice gondole), nekoliko apartmanskih objekata i planinarskih domova, a gosti koji su tu smješteni odmor će provesti u pravoj zimskoj atmosferi i neponovljivoj zimskoj idili.


Skijalište Vogel (1.535-1.800m) ima devet ski liftova.
Staze su većinom crvene i plave. Posebno treba istaknuti stazu koja vodi od vrha Vogela sve do dna, do samog Bohinjskog jezera. Na taj način, na skijama se prelazi nadmorska visina od oko 1.000m što svakako pruža veliko zadovoljstvo.
Na žalost, staza je otvorena samo kada su idealni vremenski uvjeti - kada ima dovoljno snijega. Postoje i dvije crne staze koje su težinom ipak  za naprednije skijaše. O
sim uređenih staza, na raspolaganju je i odličan snowpark. Mogućnosti za off piste skijanje ima jako puno, što potvrđuje i free-ride natjecanja koja se ovdje često održavaju.

 

 

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija