NASLOVNICA

Andalo je veće mjesto s oko tisuću stanovnika gdje praktički iz centra kreće kabinska žičara ka skijalištu.
U dnu žičare se nalazi poligon za početnike koje kad svladaju prve zavoje čeka tzv.plava zona
 na višem predjelu.
Riječ je o oko 5 km paralelno postavljenih plavih staza gdje bez straha mogu nastaviti učenje. Iskusniji će pak pohitati prema crnoj stazi Olimpionica 2. 


Preporuka je spojiti staze Olimpionica 1,2,3 od vrha skijališta Cima Paganella na 2.125 do dna čime se dobiva spust od oko 5 km.
S vrha puca impresivan pogled, s jedne se strane proteže dolina u kojoj leži Trento, s druge nazubljeni vrhovi grupe Dolomiti di Brenta, vidi se jezero Garda....

Prava poslastica za iskusnije skijaše se skriva krenete li s Cima Paganelle na drugu stranu skijališta prema mjestu Fai della Paganella.
Do njega vode dvije varijante 
dugačke oko 5 km, a oduševljavaju izvrsno pogođeni nagibi, prijelomnice, širina staze te prelazak iz vegetacijom golog gornjeg dijela u šumovit donji.
Na ovim se stazama bez dosade komotno može provesti i cijeli dan.


Raduje podatak da je skijalište stopostotno pokriveno sustavom umjetnog zasnježenjaa još više da su žičare brze i moderne. Prevladavaju automatske četverosjedežnice, a tri preostale dvosjedežnice bi uskoro trebale biti zamijenjene modernim sjedežnicama većeg kapaciteta. Tanjurića i sidara nema, što je još jedan plus za početnike. Staze su svako jutro savršeno uređene, no u poslijepodnevnim satima na strmijim dijelovima zna biti podosta hupsera.

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija