NASLOVNICA

Na samoj granici Švicarske i Italije, nalazi se jedno od najpoznatijih i najboljih skijališta na svijetu - Cervinia i Zermatt. Od svjetski poznatog vrha Matterhorn, preko Val D'Aoste pa sve do Mont Blanca, pružaju se panorame koje oduzimaju dah. Samo panoramski pogled na ova tri vrha opravdava isplativost puta i boravka u ovom području.

Kompletno područje Cervinia i Zermatt obuhvaća 350 km uređenih staza koje se prostiru od 3883 m (ovo je ujedno i najviša visina u Europi do koje dolazi neki ski lift) do 1524 m nadmorske visine. Cervinia se prostire na 150 km staza, a Zermatt na 200 km.

Cervinia ima 129 staza, od kojih je početničkih 30%, umjerenih 60% i naprednih 10%. Vertikalni pad ski centra iznosi čak 2194 m, što dovoljno govori o dužini staza. Na raspolaganju je obilje modernih žičara i gondola (13 sjedežnica, 13 sidra i 7 gondola). Više od četvrtine cjelokupnog skijališta je pokriveno vumjetnim snjegom i uglavnom se odnosi na one staze koje vode do samog mesta Cervinia. Tehnički zahtevnije staze su na šicarskoj strani, u području Zermatta. Vrh skijališta je na visini od 3489 m, čime predstavlja najviše skijalište Alpa i Euope uopče.

Zimi Vas u Zermattu čeka splet od jednog podzemnog vlaka, 13 gondola, 9 sjedežnica, 10 vučnica. Pored plavih, crvenih i crnih staza, u Švajcarskoj su i one - žute. Tom bojom na planovima su označene free-ride staze, a ovdje ih ima čak 38 km!

Za snjeg se ovde ne treba bojati, samo skijalište je na izuzetno visokoj nadmorskoj visini, a podaci o visinama na koje se penju žičare govore same za sebe: 3.103 Rothorn paradise, 3.405 Stockhorn, 3.480 Plateau Rosa, te lift koji vozi na čak 3.899 m/nv na samom Matterhorn glacier paradisu, glečerskom skijalištu koje omogućava ovom ski centru da sezona traje tokom cijele godine.

Pričati o  Cervinia-i i Zermatt-u, a ne spomenuti Matterhorn bilo bi nemoguće. Najpoznatiji vrh u Švicarskoj impozantna i veličanstvena stijena koja se sa svojih 4.478 metara nadvija strmo nad Mattertal dolinom. Matterhorn obilježava apsolutno sve u ovome kraju... od samog imena skijališta (Matterhorn ski paradise), do razglednica i suvenira na kojima je neizbežan motiv.

 

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija