NASLOVNICA

Risoul zajedno sa Varsom formira skijalište Forêt Blanche, koje sa 180km ski staza i visinskom razlikom 1650m – 2750m predstavlja najveće skijaško područje u južnom djelu francuskih Alpa - Hautes Alpe. Skijalište na dva djela razdvaja vrh Pic de Chabrières 2750m. Kao jedno od rijetkih francuskih ne glečerskih skijališta, Forêt Blanche krasi bujna vegetacija, što je specifično za alpska skijališta niske nadmorske visine. 

Na skijalištu ima 104 skijaške staze, ukupne dužine 180 km: 17 zelenih, 40 plavih, 37 crvenih i 10 crnih staza, koje su povezane sa 56 ski liftova. Tu je još i 40 km staza za cross-country, kao i 2 snowparka (jedan snowpark u Risoulu i jedan u Varsu).

Forêt Blanche je vrlo raznovrstan ski centar i nudi veliku mogućnost izbora za sve vrste skijaša i boardera. Velika površina centra omogućava ogroman broj off piste staza koji se protežu duž cijelog skijališta i ne rijetko prolazeći kroz šumu, završavaju se u selima Les Clauxu ili Saint Marie. 

Risoul je francuski gradić koji je smješten je u srcu predivne četinarske šume i nalazi se na nadmorskoj visini od 1900m. Učeći na nedostacima ranije nastalog Varsa uspio je ispraviti neke nedostatke i postati jedno od renomiranih ski centara u francuskim Alpama. Budući da je izgrađen namjenski, Risoul je vrlo kompaktan i prilaz žičarama i skijalištu je vrlo dobro riješen.

Forêt Blanche je skijalište koje će zadovoljiti potrebe svih kategorija skijaša i boardera, vrlo je pristupačno i dobro opremljeno, te je zabava garantirana.

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija