NASLOVNICA

Na zapadu Talijanske pokrajine Trentino nalazi se dolina Val di Sole, koja je kao i šta ime samo govori, obasjana suncem. Ovaj kraj prepun predivnih planinskih vrtova i pejzaža po zimi karakterizira velika količina snijega.
Upravo iz tog razloga su podignuta skijališta, te se u centralnom dijelu doline Val di Sole nalazi skijalište Marilleva - Folgarida, koje je nastalo spajanjem dva skijališta: Folgaride i Marilleve.
Skijalište sadrži ukupno 62 km ski staza, a povezano je u jedinstven ski sistem s puno poznatijim ski centrom Madonna di Campiglio - Pinzolo, te je na taj način dobiveno 150 km povezanih ski staza.


Do samog skijališta se može doći iz Folgaride, iz Marilleve ili iz željezničkog terminala Daolasa koji se nalazi blizu gradića Commezadura. Vlak Dolomiti Express koji dolazi na stanicu Daolasa ide od Trenta i potrebno mu je oko sat vremena da prođe cijelu dolinu i dođe na odredište.
Smještaj je moguć u brojnim mjestima u dolini - Marilleva 900, Mezzana, Dimaro, Comezzadura..., a sva ova mjesta su povezana besplatnim ski busom koji ide po utvrđenom redu vožnje.
Ukoliko gosti žele biti smješteni direktno na skijalištu onda je potrebno izabrati smještaj ili u Marillevi 1400 ili Folgaridi odkud direktno polaze žičare i smještaj je na ski stazi.


Samo skijalište se prostire od 1400 do 2179 m nmv. Skijaške staze koje se na prepoznatljiv Talijanski način lijepo uređuju pretežno su okrenute na sjevernu stranu šta im omogućava da budu kvalitetne do kraja skijaškog dana. Sistem umjestnog zasnježivanja pokriva 95% skijališta, te uz prirodni snjieg, problema s snijegom nema.


Od zahtjevnih staza izdvajaju se crna staza Nera di Folgarida dužine 1850 m s visinskom razlikom od 554 m. Doljni dio staze je osvijetljen za noćno skijanje, a staza se nalazi u Folgaridi.
Također tu je i crna staza Orti koja je dugačaka 700 m i nalazi se u Marillevi.
Najduža staza u Marillevi je staza dugačka 5000 m visinske rrazlike 766 m - Monte Vigo - Marilleva 1400, dok je u Folgardidi najduža staza Monte Spolverino - Folgarida


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA Marilleva - Folgarida:
- najniža točka skijališta 1300 m
- najviša točka skijališta 2179 m
- ukupan broj ski staza : 37 - 62 km staza (19 plavih / 5 crvenih / 5 crnih)
- ukupan broj ski fiftova : 26 (7 gondola, 6 dvosjedežnica, 4 trosjedežnice, 3 četverosjedežnice, 1 šesterosjedežnica, 5 vučnica)
- 2 snowparka


KARAKTERISTIKE SKI CENTRA MARILLEVA - FOLGARIDA - MADONNA DI CAMPIGLIO - PINZOLO:
- najniža točka skijališta: 841 m
- najviša točka skijališta : 2504 m
- ukupan broj ski staza : 95 - 150 km staza (40 plavih, 36 crvenih, 15 crnih)
- ukupan broj ski liftova: 61
- 4 snowparka


SKIPASS
Oni koji borave u Marillevi 900 ili 1400 ili u Folgaridi mogu se odlučiti ili za osnovni skipass koji pokriva staze Folgarida - Marilleva , a ako žele mogu nadoplatiti za prošireni skipass koji pokriva staze oko Madonne di Campiglio i Pinzolo.

IZABERITE TERMIN PUTOVANJA I POGLEDAJTE PONUDU SMJEŠTAJA:

Smještaj / SKIJANJE 2022/2023

Foto galerija