NASLOVNICA

Talijanske regije Trentino i Lombardiju veže prijevoj Passo Tonale, postavljen na visokih 1.883 m nad morem. Upravo ovdje, između dolina Val di Sole i Valcamonica, izgrađeno je zanimljivo skijalište. Zbog vjetrova koji pušu preko prijevoja vegetacije gotovo da i nema, no zato je ovo skijalište jedno od rijetkih u regiji koje nudi istinski dobar freeride niz padine "krcate" dubokim snijegom. Dio skijališta se nalazi u parku prirode Adamello Brenta.

Samo je mjesto zbijeno uz cestu koja se probija između dvaju planinskih masiva. Na sjevernoj se strani nalazi većina staza, obasjanih cijeli dan suncem kojeg ovdje ne manjka.

Passo Tonale je idealna destinacija za sve koji, osim u spuštanju uređenim stazama, uživaju u "rezanju" dubokog, netaknutog snijega. Freeride je moguć na sve strane, a terena ima od laganih početničkih do onih strmih, rezerviranih za znalce koji se ne plaše lavina. U freeride se može krenuti koristeći ski liftove ili, ovdje vrlo popularnim, penjanjem uz planinu. Budući da se dio skijališta nalazi u parku prirode, za heliisking treba tražiti posebne dozvole. Osim vratolomijama u dubokom snijegu, adrenalin se može podignuti i u skicross i freestyle parku.

Smještaj / SKIJANJE 2021/2022

Foto galerija